Nevartokit transriebalų, nes sviestas ir grietinė kainuoja „vos“ 1,5 euro daugiau!

Posted: July 23, 2018 in Uncategorized

lydytas-sviestas-ghi-2
Nevartokit transriebalų, nes sviestas ir grietinė kainuoja „vos“ 1,5 euro daugiau!
Valdžia nebežino, kaip meluoti ir išsisukinėti dėl nelietuviškų Lietuvos maisto kainų.
Turbūt daugelis nė nepastebėjot, jog sviesto gabaliukas jau senokai kainuoja 1,99 euro, taigi, beveik 7 litus.
O nepastebėjot dėl paprastos priežasties – jog senokai nebeperkate sviesto, kurio kaina – amerikoniška.
Bet kuris gydytojas pritars, jog vartoti sviestą dar ir nesveika, todėl tūlas pilietis nė nesuko galvos.
Tuo labiau, jog sviesto pakaitalas „riebus mišinys“ senokai yra prekyboje, ir niekas nebesuka galvos, jeigu reikia pasiskaninti maistą.
Matyt, lentynose ėmė rūgti iki 2 eurų užbranginti ne tik sviestas, bet ir gera grietinė (rimtas indas kainuoja nuo 1,1 iki 1,95 euro), todėl buvo mestas jaukas – neva tiek sviesto, tiek grietinės pakaitalai taip nesveika, jog „tereikia pridėti keletą centų, ir maitinsitės sveikai“.
Turgaus dieną pirkau voveraičių, ir tereikėjo „patrovą“ paskaninti šaukštu grietinės. Kiek ieškojau to šaukšto – turiu kloti tarp 1,5 ir 2 eurų: tiek, kiek kainuoja pas ūkininkus pirktas 10 kg bulvių maišas!
Jau už voveraites sumokėjau 2 eurus su nuolaida, todėl nesiruošiu kloti už šeštadienio pietus 5 eurų. O būtent šeštadienį ir pasirodė tas straipsnis, kad tik nepirkite grietinės pakaitalų, tai atseit nesveika.
Bet labiau nesveika yra nuolatinė Lietuvoje tvyranti įtampa, kai žmogus turi skaičiuoti visus savo centus, ir jaustis labai blogai. Visiškai atsipalaidavusi nusiperku grietinės pakaitalą „Džiaugsmą“, kuris štai iškeiktas delfinariume, sumoku 59 centus. Itališko sviesto su nuolaida pirko vyras – atrado vietoj 2,2 euro kainuojantį pakelį už 1,6 euro, įdėjo šaukštą jau į voveraites, tai žinokite, po kokių 30 metų vėl tą kvapą pajutau – kepinamo tikro sviesto. Lietuviškas – beskonis, be to, senokai nebepirkom, nes kaina beprotiška, o kokybės – nerasta, sviesto kvapo kepinant – irgi.
Taigi, valdžios ir prekybos magnatų skleidžiama propaganda apie „keletą centų, kuriuos tereikia pridėti“ yra nuo 1 euro iki 1,5 euro.
Nes margarino pigiausias pakelis kainuoja 59 centus, brangiausias – 99 ct.
Sviesto pakaitalas kainuodavo 39 centus, dabar šiek tiek pabrango.
Paaiškinsiu ūkiškai, kam žmogui reikalingi riebalai – trans, ar hipo (čia sugalvoja beprotiškų terminų, jog žmogus, gaunantis 150 eurų pensiją, persigąstų, ir pirktų sviestą už 1.95 euro, o ne jo pakaitalą už 40 ct.)
Riebalai reikalingi ląstelių statybai, o cholesterolis – kraujagyslių sienelėms palaikyti.
Jeigu žmogus nustoja naudoti riebalus, ir nebevartoja cholesterolį gaminančių produktų, jam gresia kraujagyslių ir ląstelių regeneracija.
Ir jokio skirtumo, koks tas riebalas, transcendentinis ar filosofinis – jo gauti organizmas turi kas dieną.Jokio skirtumo, kokio – augalinės, ar gyvulinės kilmės. Šitas rašinėlis yra apie melą dėl gyvulinės kilmės riebalo, pamaišomo su augalinės (neva nesveika, nes per pigiai kainuoja.)
Jokio skirtumo, ar jis kainuos 59 centus, ar 1,95 euro – organizmas turi gauti šaukštą riebalų.
Skirtumas yra prekybininkams, kad jie be šių propagandinių straipsnių nebesugebės išmelžti iš vargstančių žmonių paskutinių ubago skatikų.
Aišku, geriausia būtų vartoti riebalus tiesiai iš ūkių, bet surasti žmones, laikančius karvutes, darosi vis sunkiau, o ir tie, kurie dar laiko, nuolat sulaukia 5 inspekcijų reidų, galiausiai yra apkaltinami neturintys dušų tvartuose ir neleidžiantys gyvuliams klasikinės muzikos.
Netikėkite, ką rašo spauda, valgykite ką širdis geidžia ir piniginė leidžia. Europos Žmogaus teisių teisingumo teismas pripažino kankinančia ne tik mažą pensiją, bet ir negalėjimą nueiti į teatrą kartą per mėnesį. Jokio skirtumo, ar ant sausos duonos riekės tepsite sviestą, ar margariną – svarbiausia pragyventi šitoje genocidinėje Lietuvoje oriai. Nes šis laikotarpis mūsų šalies istorijoje bus legendinis – žmonės buvo marinami badu XXI amžiuje, bet jie atlaikė. O marinimui, kaip matote, ne tik užkeltos kainos, bet ir sumokėti milžiniški propagandos pinigai – kad žmonės išsigąstų maitintis pigiai, kad atiduotų paskutinius pinigus neva už labai sveiką sviestą.
Kai tik sveikatos apsaugos ministras pabandė iš vaikų darželių išimti sviestą, kad vaikai nebūtų nutukę – iš karto buvo užsipultas. Kodėl? Nes žmonėms praplautos smegenys, kad sviestas yra sveika, nes jame riebalai ne „trans“. O kad Amerikoje žmonės iš viso nevartoja sviesto, ir geria pieną su 0,00 riebalų, turbūt tūlas vaikų darželio kliento tėvelis nė nežinojo.
Pasaulis persiėdęs riebalų, dūsta nuo nutukimo ir širdies ligų, o mūsų šalyje badaujantiems pensininkams siūloma pirkti brangų sviestą, kuris nusibadavusiam senoliui gali būti paskutinis lažas. Tiesiog jeigu žmogus nebevalgo riebiai, jo organizmas gryno riebalo gali nė nebepriimti.
Beje, besidietinantys senoliai, priešingai genocidininkų norams, deja deja, gyvens ilgai…Nes tiesiog dieta yra visų ligų priešas, gydo vėžį, širdies ir kraujagyslių ligas. O propagandiniais straipsniais siūloma imti ir vartoti grynus riebalus, nes neva jie labai sveika.
Tai nėra tiesa. Riebalo organizmui reikia šiek tiek, be to, juos organizmas moka gaminti ir iš cukraus (angliavandenių) pertekliaus. Užtenka tik gerti saldžią arbatą, ir organizmas pasigamins riebalų kiek jam reikia. Ir senolis gali jokio sviesto anei margarino nebepirkti. Aišku, todėl buvo paskelbtas karas cukrui, neva jis labai nesveika. Angliavandenių perteklių (kad imtų gamintis riebalai) galima pasiekti netgi suvalgant didesnį kiekį obuolių.
Jeigu kiltų karas ir nebebūtų maisto, sandėlyje tereikia turėti keletą pakų cukraus, teigia patyrę kariškiai. Cukrų skiestis šiltu vandeniu, gerti, ir išgyvensi, kol nubėgsi iki kokios nors didesnės slaptavietės.
Spauda tiek meluoja, jog neberaudonuoja. Tikėkite geriau senolių išmintimi, o ne prekybininkų apmokėtais propagandiniais ir dar delfinariumo straipsniais.
Kristina Sulikienė

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s