About

Tinklaraštis “visuomenedotcom” yra tiems, kurie nepavargo gyventi betvarkėje, bet nori ją keisti – tačiau ne pabėgti nuo jos. Tiems, kurie gal išvyko už jūrų marių, bet visada liko čia, Lietuvoje, savo plačiomis širdimis, kvėpdami Tėvynės orą, svajodami apie laisvą, nesuvaržytą, nekorupcinę Lietuvą. Tai vieta visiems tiems, kurie nori bent kitokiu kampu pasižiūrėti į konfliktus: kiek moksliškiau, giliau, nei bando pateikti pirkta ir perpirkta žiniasklaida. Konfliktai būna tiek mažose grupėse, tiek ir didelėse, būna karų pilietinių, būna tarptautinių. Ne visada ten viskas taip aišku, kaip bando tarsi iš vadovėlių pateikti tariami specialistai. Nepamirškime, jog pasaulis tapo sekuliariu, ir religiniai karai egzistuoja daugiau instrukcijose, pagal kurias jie vykdomi, bet ne realybėje.

Anksčiau mane skaitytojai žinojo kaip žurnalistę, teisininkę, o mano “tikrasis” gyvenimas  (mano pagrindinė profesinė veikla universitete) – liko tarsi paraštėse. Net ir google sistema mokslo darbus yra sumetusi į kitą paieškos sistemą. Šiame bloge stengsiuosi bent retkarčiais įkelti “rimtos” literatūros: taigi, mokslinės. Pasidalinsiu ir trečius metus vykdomo etninės muzikos tyrimo projekto duomenimis, rezultatais ir linksmais nutikimais iš vasaros festivalių, kursų, koncertų. Nesu tokia jau rimta, bet nesu paviršutiniška. Visko po truputį. Kaip sakė graikai, turi būti aukso vidurys. Stengsiuosi įkelti ir elementarios teisinės informacijos iš savo turimos teisinės praktikos, kaip apsiginti nuo antstolių, kaip susigrąžinti pensijas, mokesčius, ką daryti, jeigu ištiko kitokia teisinė bėda. Šiandieninis technologijų pasaulis yra nuostabus: jis mums atvėrė duris į žinojimą, į pažinimo džiaugsmą. Jeigu anksčiau turėdavau keliauti pasiklausyti dainų į savo mieląją Bosniją Hercegoviną, šiandien galiu įsijungti muzikos įrašus, ar netgi tiesioginę transliaciją iš mylimo kaimelio kalnuose. Nekeikime pažangos, bet mokėkime ja naudotis, ją pritaikyti. Manau, blogas yra pats geriausias pritaikymas iš vienos pusės, kitiems kažką norinčiam pasakyti žmogui, iš kitos – tiems, kas turi ausis atvertas, ir akis atmerktas plačiai, tarsi lavos pritvinkęs ugnikalnis.

 

Comments
  1. Jomajo says:

    Vis tik panele reiketu biski labiau pramokti rusu kalbos, kad vertimai butu tikslesni, o tada ziurek ir pavyks suprasti kaip rusai meluoja.

    • sulikiene says:

      Tai kad mokame tą rusų kalbą. O panelė Jomajo turbūt nemoka. Ir logikos nėra tavo komentare: jeigu pramoksi, suprasi kaip meluoja, o kai nemoki, tai nesupranti, atseit. Nemanai, kad yra atvirkščiai: jaunimas nesupranta rusų kalbos, žino tik lietuvių ir anglų, ir negali sulyginti farširuojamų žinių nepatikimumo masto.

  2. Tomas says:

    Pagrindinė veikla – universitete? Koks universitetas tokius beraščius įsileidžia?

  3. Eddie says:

    Miela Kristina,
    Siūlau savo pagalbą ir žinias tobulinant šitą tinklalapį. E-mail`as tikras, prašau parašyk.

  4. Sa Mat says:

    Saulius Diena – mane dabar užblokavo feisbuke, todėl bandau prasimušti čia. Kas dėl Stanislovo Tomo. Čia ne vandalizmas, o tarptautinis politinis iššūkis Lietuvos veidmainiškai valdžiai. Tikras vandalas padaro slaptai savo juodq darbą, kai nieks nemato ir pabėga, pasislėpia. Kaip taisyklė, policija jo ir neranda. O kur jūs matėte, kad “vandalas” pats tuoj pat išsikviestų policiją ir taikiai prisiduotų jiems į rankas? Policija su valdžios atstovais bando veidmainiškai iškreipti, pridengti, užmaskuoti šį skandalą netikrais kaltinimais ir tuo kvailai diskretituoja save kaip nekompetetinga instancija. Stanislovas Tomas, kaip legendinis Danko, viešai ir visam pasauliui matant, kūjo smūgiais drąsiai sudaužė Lietuviškos valdžios veidmainystę! Visas pasaulis palaiko jį ir reikalauja atskleisti kur jis yra uždarytas. Jo draugai turi skubiai kreiptis į Jungtines Tautas dėl neteisėto priverstinio dingimo ir iškelti tarptautinę teismo bylą.

Leave a comment