Policijos departamento spaudos atstovė Lina Nemeikaitė: aiškinamasi, kas vyksta. Papildyta. Vykdomi ikiteisminio tyrimo dėl antikonstitucinės grupuoitės kūrimo veiksmai

Posted: March 19, 2015 in Uncategorized

aitvaras

Policijos departamentas dėl Kristinos Sulikienės 7:30 kreipimosi ir dėl žurnalistų skambučių jau sureagavo, ir aiškinasi, kas vyksta visoje Lietuvoje, kai į visuomenininkų namus nuo ankstyvo ryto veržiasi neaiškios paskirties pareigūnai, vienur pranešama kad kriminalistai, štai prie Kristinos Sulikienės namų nuo ryto budi policijos automobilis valstybinis numeris FNZ 374, į kontaktą pareigūnai eina, tačiau apsimeta “keliukais”, nors prieš penkias minutes įžūliai stovėjo tiesiai po svetainės langu ir stebėjo kas vyksta sodyboje: o neteisėtas sekimas netgi policijos pareigūnams yra draudžiamas.

Paaiškėjo, jog žurnalistai ir visuomenininkai netyli, ir nuo ryto taip pat taranuoja Policijos departamentą skambučiais.

Paaiškėjus bet kokiais informacijai, informuosime papildomai.

Kristina Sulikienė

Laba diena,

2015-01-15 Lietuvos Respublikos generalinėje prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 121 str.

Baudžiamojo kodekso 121 straipsnis. Antikonstitucinių grupių ar organizacijų kūrimas ir veikla
tas, kas kūrė organizacijas ar ginkluotas grupes, turinčias tikslą neteisėtu būdu pakeisti Lietuvos valstybės konstitucinę santvarką, kėsintis į jos nepriklausomybę, pažeisti teritorijos vientisumą, arba dalyvavo tokių organizacijų ar grupių veikloje, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.

2015-01-16 ikiteisminis tyrimas išsiųstas Klaipėdos apygardos prokuratūrai.

Ikiteisminio tyrimo medžiaga Klaipėdos aps. VPK gauta 2015-01-20 ir tolimesnis tyrimas pavestas Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybai.  Atliekant šį tyrimą, atliekami procesiniai veiksmai.

Daugiau informacijos prašome teirautis Klaipėdos apygardos prokuratūroje.

Pagarbiai

 

Lina Nemeikaitė

Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyrius

Leave a comment