Rajono valdžiai – opozicijos įtarimai parceliuojant tauragiškių turtą

Posted: September 14, 2016 in Uncategorized

Rugpjūčio 31 dieną tarp UAB ,,Dunokai“ ir privačios bendrovės savivaldybės iniciatyva buvo pasirašyta pirkimo – pardavimo sutartis. LSDP Tauragės frakcija atidžiai stebėjo sandorio eigą ir šiai dienai kyla pagrįstos abejonės, jog UAB ,,Dunokai“ turtas yra perleistas susitarimo būdu.
Tauragės rajono tarybos Socialdemokratų frakcija kaltina rajono vadovus parceliuojant visų tauragiškių turtą. Tokio griežto vertinimo sulaukė rajono savivaldybės vadovų sprendimas parduoti dalį savivaldybės įmonės UAB „Dunokai“ turtą.
Socialdemokratai tiesiogiai kaltina tokio sprendimo vykdytoją – rajono savivaldybės administracijos direktorių Modestą Petraitį.
Kriminalas. Tikrai nesuklysime, jei pasakysime, kad vienas žmogus pardavė savivaldybės turto už 260 000 eurų. Kiek pasiūlė privati bendrovė, iš esmės už tiek ir pardavė. O gal tas turtas vertas 500 000 eurų? Ir kas galėtų paneigti, kad vyksta nešvarus savivaldybės turto parceliavimas ir neteisėtas turtėjimas visų tauragiškių sąskaita?
Savivaldybei priklauso didžioji dalis UAB „Dunokai“ akcijų ( 56,14 % ). Rajono savivaldybės administracijos direktoriui M. Petraičiui patikėta valdyti šias akcijas.
UAB „Dunokai“ akcininkų susirinkime M. Petraitis vienas nulemia bet kokį sprendimą. Taip nutiko ir balsuojant dėl dalies UAB „Dunokai“ turto pardavimo privačiai bendrovei. Nuspręsta parduoti sandėlius, garažus, kuro – tepalų sandėlį ir kitus statinius. Akivaizdus vienos bendrovės protegavimas, kai parduodamas turtas ne viešo aukciono ar konkurso būdu.
Remiantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2007 m. birželio 6 d. nutarimu Nr. 567 ,,Dėl savivaldybių turtinių ir neturtinių teisių įgyvendinimo akcinėse bendrovėse ir uždarosiose akcinėse bendrovėse 2.2 p. nustatyta, kad administracijos direktorius t.y. M. Petraitis, privalo „veikti savivaldybės ir bendrovės naudai“.
Matome tikslingą savanaudišką veikimą ne savivaldybės bendrovės, o privačios bendrovės naudai. Vienas pats save pasiskyrė ir į valdybą, vienas sprendžia, už kiek ir kokį savivaldybės turtą parduoti. Elgiasi taip, tarsi tebevadovautų savo bankrutuojančiai privačiai įmonei.
Kodėl savivaldybės turtas nebuvo pardavinėjamas viešai ?
Situacijos absurdiškumą įrodo tai, kad UAB „Dunokai“ priversta dalį turto parduoti ir teritorijos perleisti privačiai kompanijai, o dabar pačiai UAB „Dunokai“ siūloma ieškoti naujo sklypo veiklai plėtoti.
Ar galima būtų teigti, kad savivaldybės meras viską stebėjo būdamas nuošalyje?
Meras, keletą mėnesių iki pirmojo „Dunokų“ valdybos svarstymo, dėl turto pardavimo privačiai bendrovei, ne kartą buvo susitikęs su jos atstovais. Ir kas gali paneigti, kad tuose susitikimuose nebuvo sutarta, už kiek bus perleistas savivaldybės turtas?
Kvepia juodu bizniu. Nenorime, kad nukentėtų tauragiškiai ir bendrovės darbuotojai. Yra akivaizdus pagrindas manyti, kad teisingumas pažeistas. Laukiame teisininkų išvadų ir ketiname kreiptis į prokuratūrą bei STT.

Socialdemokratų frakcijos seniūnas
Pranas Petrošius

Leave a comment